• Тел.:
  • +38 (098) 446-90-15
  • +38 (067) 247-87-33
  • e-mail:
  • info@gsel.com

Генетичний матеріал бугаїв-плідників


Голштин чорний

Голштин чорний

Голштинська порода змогла стати ведучою породою в світі в основному завдяки строгій, цілеспрямованій, раціональній племінній роботі. В розведенні породи головною ціллю було і залишається забезпечення економічно еффективного виробництва молока за рахунок постійного росту продуктивності тварин. Можна виділити три етапи в селекції породи: перший — підвищення надоїв, другий (середина 70-х років XIX ст) — збільшення жирності молока і за рахунок цього молочного жиру, третій (з кінця 80-х років XIX ст. і до цього часу) — збільшення вмісту білку в молоці і виробництво молочного білку. Машинне доїння, штучне осіменіння, глибока заморозка сперми, пересадка ембріонів та їх глибока заморозка, використання комп`ютерних технологій, програм повноцінної годівлі молодняку і корів сприяли швидкому генетичному прогресу породи.
Голштин червоний

Голштин червоний

Червоно-ряба голштинська порода має спільну генеалогічну структуру з чорно-рябою голштинською і різниться лише мастю, що зумовлено наявністю  рецесивного гена Red (червоний). 


Джерсей

Джерсей

Останнім часом джерсейська порода корів все більше набуває популярності і в Україні. Корови цієї породи мають високий вміст жиру та білку в молоці,  у них менше захворювань кінцівок (чорні міцні ратиці), поріг комфортної температури +32С. За рахунок невеликого розміру (жива маса 450-500 кг) менше витрат на утримання. Все це робить породу дуже привабливою для розведення.
Швіц

Швіц

Батьківщиною їх вважається кантон Швіц, який знаходиться в Швейцарії. Ця порода корів є однією з найдавніших. На початку ХХ століття за допомогою селекції вдалося досягти значної продуктивності даної породи. На сьогоднішній день тварини цієї породи входять до п’ятірки найбільш молочних в Північній Америці. Більшість цих тварин мають суцільну масть з різними відтінками бурого кольору. Це дуже спокійні і навіть трохи мляві по своїй натурі тварини. 
Шароле

Шароле

Шароле (фр. Charolaise) — порода великої рогатої худоби м`ясного напрямку. Виведена в 18 столітті у Франції в районі Шароле, що межує зі Швейцарією.
Масть тварин кремово-біла.
Тварини витривалі, спокійні, швидко відгодовуються, мають пісне ніжне і соковите м`ясо з низьким відсотком жиру.
Ангус

Ангус

Абердино-ангуська порода великої рогатої худоби, м`ясного напрямку виведена в Шотландії (графства Абердин і Ангус) в XIX ст.
В 1873—1878 рр. порода завезена в США (8500 голов).
В 1878 р. було створене перше чистопородное стадо.
В 1883 р. створена Американська асоціація заводчиків абердино-ангуської худоби.
В 1886 р. опублікований 1 том племінної книги, в яку з 1887 року заносять тільки тих тварин, чиї батьки вже були в ній зареєстровані.
Тварини гарно відгодовуються, можуть утримуватися на відкритому повітрі, навіть в сильні морози, комолі (безрогі), червоної або чорної масті.
М`ясо породи Ангус, одне з кращих для приготування стейків. М`ясо відрізняється високою мраморністью.
Симентал

Симентал

Американський симентал виведений на основі симентала з Швейцарії.
 Відрізняється відносно високою молочністю, скоростиглістю. Масть чорна і червона.
Активно використовується при схрещувані порід.
Герефорд

Герефорд

Герефордська порода так само, як і ангуська, відноситься до материнських порід м'ясної худоби. Особливостями породи є легкі отелення, скоростиглість та мармуровість м'яса. Дуже добре показує себе, як в чистопородному розведенні, так і в кросах з іншими породами. Найбільш популярні кроси з ангусами.