• Тел.:
  • +38 (098) 284-45-51
  • +38 (067) 247-87-33
  • Instagram - genetikaiselektsia
  • e-mail:
  • info@gsel.com.ua

Статті

Сексована за статтю сперма бугаїв плідників: 90% теличок у приплоді.

Сексована за статтю сперма бугаїв плідників: 90% теличок у приплоді.

90% теличок у приплоді — наразі це не жарт, а реальні результати для декількох десятків ферм в Україні.
Вирощування молодняку

Вирощування молодняку

Ми продовжуємо розмову про те, як отримати високоефективну корову на Вашій фермі. У попередньому номері ми розглянули важливість впливу генетики і селекції на молочну продуктивність тварин, їх здоров’я та термін продуктивного використання.

Реалізація генетичного потенціалу неможлива без вирощування молодняку, спрямованого на майбутнє молоко. На жаль, спеціалісти господарств, у більшості своїй, майбутнім коровам приділяють так само мало уваги, як і генетиці. Подивіться на корову. Чи можна її змінити? Відповідь одна – звичайно ж ні! Її можна лише годувати, доїти і осіменяти для отримання молока і приплоду.
М’ясне вівчарство – перші кроки на шляху до створення ефективної галузі

М’ясне вівчарство – перші кроки на шляху до створення ефективної галузі

Довгий час в Україні головним продуктом у вівчарстві була вовна – тонкорунна, цигайська, мериносова і навіть каракульська. Але чомусь галузь не витримала ринкової економіки і почала стрімко зникати. Можливо через високу собівартість продукції, а може й через більш ефективне використання наших земель для іншого застосування – вирощування зернових, бобових, технічних культур. Між тим, нині ми маємо близько 1 млн. овець, з яких 75% знаходиться в господарствах населення. Порівняно з 1991 роком, це у 7 разів менше – тоді в Україні утримували близько 8 млн. овець.
Селекція і відтворення в молочному козівництві.

Селекція і відтворення в молочному козівництві.

Споживання молока і молочних продуктів населенням є одним з основних чинників забезпечення продовольчої безпеки. Нині основним джерелом є коров’яче молоко, для заготовки та переробки якого створено мережу заготівельних пунктів, працюють лінії на молокозаводах, розроблено стандарти і т.і. Але в цій структурі аж ніяк не враховано молоко, вироблене від кіз. Україна за чисельністю поголів’я кіз займає 7 місце в Європі – 646,2 тис. голів і має чудові перспективи для збільшення за певних умов…
Молочна ферма - комфорт тварин

Молочна ферма - комфорт тварин

Яку систему утримання корів треба використовувати? На прив’язі чи без неї? А яку систему вибрала б сама корова?
Корми й годівля

Корми й годівля

Відомо, що в структурі собівартості виробленого молока на корми припадає близько 70% витрат. І вибір асортименту, якості кормів та формування раціону потребує відповідного ставлення.
Управління селекцією on-line

Управління селекцією on-line

Найдосконаліший поліпшувач молочного стада не завжди може бути оптимальним з погляду економіки виробництва. Тому фермери вдаються до пошуку ідеальної пари для кожної корови. У сучасному світі завдяки комп’ютерним технологіям аналіз, прогнозування та управління різними процесами здійснюються набагато ефективніше, ніж колись. Це стосується і тваринництва, зокрема молочного скотарства.
Ефективна корова

Ефективна корова

Мета молочного скотарства, як і будь-якого бізнесу, - отримання максимального прибутку за найменших витрат. Такий результат можливий лише за умови вмілого управління всіма без винятку процесами молочного виробництва. Вітчизняні фермери та спеціалісти господарств різними способами намагаються досягти бажаного результату: одні наполегливо дотримуються традиційних технологій, орієнтованих на продуктивність близько 4000 кг молока за лактацію, інші застосовують лише елементи сучасного виробництва, такі як безприв\'язне утримання, загальнозмішаний раціон, доїння в залі тощо. І лише деякі з них підходять до молочного тваринництва комплексно із завчасно розробленою технологією, економічним розрахунком, враховуючи, насамперед, \"інтереси\" тварин для одержання найви- щої ефективності за продуктивності 10-12 тис. кг молока за лактацію.
Правильне відтворення – зекономлені кошти

Правильне відтворення – зекономлені кошти

Кожен господар, який займається розведенням та експлуатацією молочного стада, знає, що чим більше корови дають молока, тим важче їх запліднити. Слід розуміти, що корови разом із збалансованим раціоном та комфортним утриманням вимагають проведення комплексу заходів для профілактики та лікування гінекологічних хвороб.