Порода овець шароле була виведена на початку XIX ст. у Франції шляхом схрещування місцевих порід з породами лейстер і сауздаун. Зареєстрована, як самостійна порода, шароле була тільки в 1963 р. Тварини мають довге і міцне тіло, ноги та голова розові, без шерсті. Окрас білий. Порода комола. Шерсть дуже тонка, щільна і коротка. Це спокойні вівці, легко адаптуються і акліматизуються.
До переваг породи слід віднести:- Високу плодовитість, часто народжуються двійні і трійні.
- Легкість окотів.
- Швидкість набирання ваги.
Барани породи шароле віддомі своєю активністю і витривалістю, досягають статевої зрілості у віці 7 місяців і працюють впродовж 6-7 років і більше, дуже популярні при комерційному схрещувані.
Ягнята досягають ваги 40 кг всього за 8 тижнів. Вихід мяса 50-55%. Вівці породи шароле мають сильні материнські інстинкти. Дуже плодовиті (180-220 %). Статевої зрілості досягають в 7 місяців. Шароле мають розширений сезон розмноження. Інтервал між окотами 365 днів. М'ясо з ніжним ароматом і дуже пісне.
|